Az ekcéma tünetei

Az ekcéma Ismertetőjele a krónikus gyulladásban levő száraz és viszkető bőrfelület, amely olyan helyeken, ahol több fizikai kontaktusnak van kitéve, megvastagszik és/vagy kisebesedik.

A betegség általában hullámzó lefolyású, azaz a tünetek egy darabig erősödnek, majd a beteg bőrfelület javulni kezd, esetleg teljesen el is múlnak a tünetek.  Majd a bőrgyulladás újra fellángol, a tünetek kiújulnak, fokozódnak, majd ismét gyógyulni kezdenek.

 

az ekcéma az egyik leggyakoribb bőrbetegség

 

Az ekcéma az egyik leggyakoribb bőrbetegség a világon, ugyanakkor az egyik legjobban kordában tartható bőrtünet. Az irritált felületek részben vagy teljesen begyógyíthatóak és megfelelő kezeléssel akár hosszabb távon is tünetmentes állapot biztosítható.
ekcéma kezelése

 

Az ekcéma különböző fajtái esetében különböző dolgokra való odafigyeléssel biztosítható az optimális állapot:

 

  • a toxikus irritatív dermatitis a bőrünkkel nagy felületen érintkező és azt irritáló vegyi anyagok (mosó- és öblítőszerek, kozmetikumok) elkerülésével gyakorlatilag megszüntethető.
  • A kontakt dermatitis olyan anyagokkal való találkozáskor alakul ki, amelyek valamelyik összetevőjére allergiásak vagyunk. Ilyenkor azt a terméket, amely kiváltotta az allergiát is kerülni kell, de ha sikerült megállapítani a valódi allergén kilétét, akkor igyekezni kell a vele való találkozást más termékekben is.

Vélemény, hozzászólás?