Jó tanácsok a májfolt kezelésére

citromA szeplőket és májfoltokat megpróbálhatjuk házilag is kezelni, halványítani; a népi gyógyászat sok hatékony megoldást ismer.

Napi egyszer kenjünk a bőrünkre egy teáskanál natúr joghurtból és ugyanennyi mézből álló keveréket, hagyjuk hatni fél óráig, majd mossuk le. Az író ugyanúgy megfelel erre a célra, de a citromleves lemosás is segíthet.

Naponta kétszer töröljük át az arcot citromlével átitatott vattával; az enyhén savas folyadék eltávolítja az elhalt hámsejteket, így halványítja a foltokat.

Az aloe vera növény levelében található zselészerű anyag szintén elősegíti a hámlasztást, illetve az új bőrsejtek képződését; ezt is használhatjuk akár naponta. Ideiglenesen a foltokat jól fedő alapozóval vagy korrektorral is eltüntethetjük.

A szeplős bőrűek a komolyabb problémák kialakulásának megelőzésére nyáron a legmelegebb időszakban, 10.00 és 14.00 között kerüljék a napozást, illetve rendszeresen használjanak napvédő krémet, ne csak strandoláskor. Legalább fél órával a szabadban végzett tevékenység megkezdése előtt kenjék be magukat alaposan magas faktorszámú naptejjel, és viseljenek széles karimájú kalapot, amely eltakarja az érintett bőrfelületet a nap sugarai elől.

Vélemény, hozzászólás?