A lézeres folthalványítás menete

orvosA májfolt kezelés előtt

A páciens a megbeszélt időpontban megjelenik a klinikán, ahol felveszik az adatait. A személyes konzultáción a szakember tájékoztatja a kezelésről, ismerteti vele annak menetét, a beavatkozás előtti és utáni teendőit, a kezelés kockázatait, mellékhatásait. A bőrtípus meghatározása után a bőrgyógyász összeállítja a kezelési tervet.

 

A beleegyező nyilatkozat aláírása után megkezdődik a kezelés. Fontos, hogy a beavatkozás előtti két hétben a beteg már ne menjen szoláriumba, ne napozzon, és ne vegyen igénybe szőkítő vagy mélyhámlasztó kezeléseket. A kezelésre smink és más kozmetikum felvitele nélkül kell érkezni.

A májfolt kezelés menete

A kezelendő felület megtisztítását, majd a lehűtött géllel való bekenését követően a szakember az előzőleg beállított paramétereknek megfelelően elvégzi a beavatkozást. Az irritált bőrfelületet jégzselével vagy bőrnyugtató spray-vel kezelik.

A májfolt kezelés utáni teendők

A kezelés után egy ideig kerülni kell a napozást, a szoláriumot és az önbarnító készítmények használatát. A durvább szőrtelenítési eljárások (gyanta, szőrtelenítő krém, epilátor) és az illatanyagot tartalmazó vagy hámlasztó hatású kozmetikumok ugyancsak kerülendők. Az érintett bőrfelületet ne vakarjuk vagy kapargassuk. Kerüljük a forró fürdőt és zuhanyt, ne ússzunk klóros vízben, például uszodában. Gondoskodjunk a kezelt felület rendszeres letisztításáról, és tartsuk mindig szárazon. Két hétig használjunk magas faktorszámú fényvédő krémet. Ha a kezelés után bármilyen olyan kellemetlenséget tapasztalunk, amelyet a bőrgyógyász korábban nem említett mellékhatásként, azonnal forduljunk orvoshoz.

Vélemény, hozzászólás?